Lloret de Mar

Lloret de Mar is gelegen aan de Costa Brava tussen Blanes en Tossa de Mar, op zo’n 60 kilometer van Barcelona. Lloret de Mar staat bekend als een populaire badplaats voor jongeren. Niets is minder waar .... Lloret de Mar heeft ook een label verdiend als familiebestemming.

 

Vooral in de zomermaanden vinden veel jongeren hun weg naar de badplaats om te genieten van een zorgeloze vakantie. Dit heeft er toe geleid dat in het stadje veel Nederlandstalige eettenten, cafés en discotheken aanwezig zijn.

 

In de wintermaanden kan je er ook prima overwinteren.

 

Er is natuurlijk veel meer te vinden, wat te denken van mooie natuur en historisch erfgoed. De badplaats is een van de bekendste badplaatsen aan de Costa Brava, en dankzij de ligging dé plek voor een bruisende strandvakantie in Spanje.

Op slechts  een uur rijden met het openbaar vervoer ben je in de bruisende stad Barcelona.

 


In Lloret de mar vind je tal van winkels die voornamelijk afgestemd zijn op toeristen. Sinds begin 2019 is er aan de rand van Lloret de Mar een nieuw modern winkelcentrum geopend met verschillende winkels, van luxe merken tot aan knusse boetiekjes. De winkels zijn dagelijks geopend van 09.00 tot 13.00 uur en van 16.00 tot 22.00 uur.

De weekmarkt met o.a. lokale producten, eten en kleding vindt plaats op dinsdag. Daarnaast vind je in de Municipal Market diverse soorten groente en fruit. Zeker een must om eens te gaan kijken.

 

In Lloret de Mar vind je ook een groot en gevarieerd aanbod aan eetgelegenheden. Zo zijn er onder andere Italiaanse, Catalaanse, Duitse, Hollandse, Chinees/Indische en zelfs Zuid-Amerikaanse restaurants. Naast deze restaurants zijn er zo’n 200 cafetaria’s en enkele honderden verzorgde terrassen te vinden en meer dan 400 uitgaansgelegenheden.

In Lloret zijn er natuurlijk in het hoogseizoen ook bars, discotheken, ijssalons, bars met live muziek, cocktailbars, tapasbars, Nederlandse bars, Engelse pubs, wijnkelders, een bioscoop, een casino, diverse speelhallen en 5 nachtclubs.

 


 

Voor de sportievelingen zijn er voldoende sport en spel activiteiten!

 

Watersporten: Van juli tot half september kunt u gaan windsurfen. Ook zeilen behoort tot de mogelijkheden. Daarnaast kunt u in Lloret de Mar ook gaan duiken, tube- en bananariding, waterskiën en waterfietsen.

 

Paardrijden: Bij Club Hipic, welke gelegen is aan de noordrand van de wijk Fenals kunt u paardrijden

 

Golfen: Wilt u een balletje slaan tijdens uw vakantie? Dit kan bij één van de twee golfbanen LLoret Papalus Golf-Pitch & Putt of L’Angel de Lloret, Club de Golf.

 

Karten: Bij Go Kars aan de Avinguda de les Alegries 40, kunt u lekker scheuren

 

Overige sport en spel activiteiten: Naast bovengenoemde sport en spel mogelijkheden vindt u in Lloret de Mar ook nog een bowlingbaan, minigolfbaan, skelteren, parasailen, tennis, strandsporten, bungeejumpen en Nordic walking.