PN d´Aigüestortes i Estany de Sant Maurici


PN AIGÜESTORTES

INFORMATIE ALGEMEEN

PN AIGÜESTORTES

INFORMATIE SPECIFIEK

PN Aigüestortes i Estany Sant Maurici - Bereikbaarheid

- Auto. Het nationale park is met de auto vanaf verschillende kanten te bereiken. Rondom de zone van het park bevinden zich een aantal parkeerplaatsen waar u de auto dient te parkeren, om vervolgens verder te voet het park binnen te gaan. Op de kaarten van en in de gidsen over het park staan deze parkeerplaatsen aangegeven. Vraag er anders naar in het toeristenbureau of in de bezoekerscentra.

Vanuit Espot en Boí gaan taxibusjes het park in (lees verder)

 

- Trein. Het dichtstbijzijnde treinstation is dat van Lleida/Lerida. Bekijk de website van de RENFE voor mogelijkheden, tijden en prijzen.

 

- Trein / Autobus. Het is mogelijk om vanuit Lleida eerst met de trein (tot aan La Pobla de Segur) en dan verder met de autobus naar Esterri Dâneu (aan de uiterste noordoost kant van het park) te komen. De trein-bus combinatie is van de FGC, de Catalaanse spoorwegen. Klik hier voor het tijdschema en meer informatie over deze dienst.

 

- Autobus. Er gaat een busdienst van Barcelona Nord direct naar Esterri Dâneu. Er gaat ook een busdienst vanuit Lleida naar Esterri Dâneu. Bovendien gaat er een busdienst vanuit Lleida naar El Pont de Suert en verder door naar Vielha. Al deze busroutes zijn van de maatschappij Alsa. Bekijk hier de website www.alsa.es (Engels) voor diensten, tijden, tarieven en voor het aankopen van bustickets.

 

- Autobus del Parc. Vanaf het derde weekeinde van juni tot aan eind september rijdt er een zogenaamde "autobus del parc". Deze "boemelbus" maakt vanaf Pla de l´Ermita (net onder het skigebied Boi-Taull) een rondje met de klok mee tot aan Sort. Andersom is dat ook het geval, dus vertrek vanuit Sort en tegen de klok in naar Pla de l´Ermita. Er zijn onderweg veel stops van waaruit wandelaars het park kunnen binnenwandelen.

Vertrek Pla de l´Ermita 09.00 aankomst Sort 12.09 en vertrek Pla de l´Ermita 17.30 aankomst Sort 21.24 uur. Vertrek Sort 08.30 en aankomst Pla de l´Ermita 12.24 en vertrek Sort 17.30 aankomst 19.39 uur. Zie onderstaande foto. Klik hier voor de website. 

- Taxibusjes. Voor de wandelaars zijn er diensten met 4x4 taxibusjes en Landrovers, die u het park in brengen en ook weer ophalen:

De busjes in Boí (tel. 973696314) brengen u via Ribera Sant Nicolau naar Planell d´Aigüestortes. In de zomermaanden rijden deze taxi´s van 08.00 - 19.00 uur en de rest van het jaar van 09.00 - 18.00 uur. Als gevolg van het weer (extreme sneeuw) kan de dienst komen te vervallen in de winter. Bekijk de website.

De taxibusjes en landrovers vanuit Espot (tel. 973624105) kunnen u naar Estany Sant Maurici, het hogerop gelegen Estany Ratera of zelfs het op 2400 meter hoogte gelegen Estany d´Amitges brengen. Voor de rit naar de twee hoger gelegen meren wenst men minimaal 6 personen in de taxi. Bekijk de website voor de diverse mogelijkheden en de tarieven.

Ten slotte is het mogelijk om vanuit de Valle de Fosca met een kabelbaan het park binnen te gaan. Deze kabelbaan loopt van Sallente (1750 meter) naar Estany Gento (2200 meter) en is in bedrijf het laatste weekeinde in juni tot aan eind september, alle dagen van 08.00 - 19.00 uur, met een bezetting van minimaal 10 personen. Een retourtje kost ongeveer €20 p.p. (prijs 2015). De Valle de Fosca is bereikbaar door vanaf weg N-260 de afslag L-503 te nemen.