Val d´Aran


VAL D´ARAN

INFORMATIE SPECIFIEK

Aran Park - ontdek de Fauna van de Pyreneeën

Het dierenpark Aran park is er voor jong en voor oud. Dit maar liefst 20 hectare grote natuurpark is centraal gelegen in het hart van de Pyreneeën en herbergt een groot deel van de in de bergen aanwezige dieren. Diverse soorten herten, (roof) vogels, wolven en otters. Natuurlijk mogen de Bruine beren niet ontbreken!

Aran Park lay out
Aran Park otter

Door het park loopt een betonnen wandelpad en in een rustig tempo en alles goed bekijkend heeft u zeker 2 uur nodig om een mooi rondje te maken en alles te zien. De afgeschermde gedeeltes waar de dieren huisvesten zijn ruim en natuurlijk van opzet. Tip: soms kunnen de dieren wat ver weg zijn in hun woongedeeltes. Neem daarom een verrekijker mee!

Aran Park Bruine beer

Halverwege de wandelroute treft men een picknick area met kleinschalige horeca, toiletten, en voor de allerkleinsten een kinderboerderij. Tenslotte gaat er niets boven het zelf knuffelen met dieren; hoewel dat geen beren zullen zijn natuurlijk. Bij de entree en de parking treft u toiletten, een museum en een winkel.

Aran Park route

Het dierenpark Aran-park is gelegen aan de N-141, de autoweg tussen de plaats Bossòst en het Franse Bagnères-de-Luchon.

 

Openstelling: de maanden april, mei, juni, september en oktober alle dagen van 09.30 - 18.00 uur.

De maanden juli en augustus van 09.30 - 19.00 uur. Afhankelijk van het weer is men ook de eerste week van de maande december geopend.

 

Prijzen: volwassenen €14, kinderen 3-12 jaar €9

 

De wandelroute is geschikt voor wandelwagens, de mensen die in een rolstoel het park willen bezoeken hebben kunnen best eerst even contact opnemen met het park. De wandeling door het park kent een hoogteverschil van 100 meters.

Tel. (+34) 973929006 en (+34) 653898805

Voor de website van het park klik hier.