Val d´Aran


VAL D´ARAN

INFORMATIE SPECIFIEK

Pyren Museu en Refugio Rosta in Salardú

Pyren museu Salardu

Koning Alfonso XIII sliep er in 1924, evenals diverse lokaal beroemde pioniers, ontdekkers  en bergbeklimmers zoals Maurice Gourdon, Fransz Schrader, Juli Soler en Lluis Estasen. Refugi Rosta is een begrip in de Val d'Aran en het is de oudste herberg van de gehele streek. Men kan er nog steeds slapen en eten, maar een bezoek aan het museum (in het zelfde gebouw) is ook erg leuk. Terug in de tijd!

Pyren museu Salardu

Het zijn vooral de manuscripten, de verzamelingen oude foto´s en de diverse werktuigen en gereedschappen van bovengenoemde pioniers die van waarde zijn en de ontwikkeling van de Val d´Aran vertellen. Een tijd die ver vooraf ging aan toerisme en ontsluiting door autowegen. Fotoalbums met meer dan 600 foto´s, oude landkaarten en opgetekende beklimmingen van tot dan toe onbekende bergtoppen.

Pyren museu Val dAran

Het Pyren Museu en Refugio Rosta zijn gevestigd in het centrum van Salardú, tussen de Plaza Mayor en de doorgaande weg C-28.

Telefoon +34 973 645 814

www.pyrenmuseu.com - www.refugirosta.com

Een rondleiding kost €5 per persoon, met de documentatie ook in het Engels beschikbaar. Bij die prijs is een consumptie inbegrepen in de knusse bar. Er is een kleine winkel.

Open 10.30 - 13.30 uur en 16.30 - 19.30 uur op de doordeweekse dagen.