Actief....Ski Nórdico


Ski Nórdico


Niet veel mensen zullen Spanje associeren met wintersport, skiën en langlaufen. Toch telt het land maar liefst 42 prima skigebieden en tevens een aantal prachtige langlaufgebieden.

Het langlaufgebied Llanos del Hospital ligt helemaal in het uiterste noorden van de comarca Ribagorza, geklemd tussen de Franse grens en het machtige bergmassief van Aneto en Maladeta. Komende vanuit het zuiden en de weg A-139 tot aan het einde uitrijdend, kan het gewoon niet missen. Voor in de vallei treft men het hotel Llanos del Hospital. Van oorsprong een oud jachthuis en grenspost maar heden ten dage een comfortabel hotel-spa met een drietal goede en gezellige restaurants. Tevens treft men er alle voorzieningen voor winterse activiteiten zoals het langlaufen (ski nórdico of ski fondo in het Spaans), het maken van tochten op sneeuwrackets en het maken van tochten met sledehonden. Er is een materialenverhuur en er is een langlaufschool.

Rond het hotel (Pllan del Hospital) treft men ´s winters twee uitgezette pistes, van respectievelijk 5 kilometer en 7 kilometer lengte. Verderop in de vallei (Pllan del Estan) treft men een uitgezette route van 18 kilometer, en helemaal achter in de vallei (Pllan del Besurta) is nog eens een route van 5 kilometer uitgezet. Het langlaufgebied is normaal gesproken vanaf de Kerstdagen tot eind april geopend. In de zomermaanden is het een zeer geliefd wandelgebied. Telefoon: (+34)974558103 email: estacion@llanosdelhospital.com web: http://www.llanosdelhospital.com/esl/Estacion-de-esqui-y-montana

Reactie schrijven

Commentaren: 0