Werkzaamheden Spaanse GR11 afgerond

De bergsportfederatie van Aragón (FAM) en de regering van de gelijknamige provincie in het uiterste noorden van Spanje hebben afgelopen week werkzaamheden aan de door de Spaanse Pyreneeën lopende wandelroute GR11 afgerond.

Deze werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het plaatsen van nieuwe wegwijzers, het opnieuw aanbrengen van markeringen met rode en witte verf, het aanbrengen en plaatsen van nieuwe kabels en relingen op gevaarlijke stukken en een algehele onderhoud en schoonmaakbeurt.

De regering van Aragón had dit jaar een bedrag van €125.000 beschikbaar gesteld en vrijwilligers van de FAM hebben, samen met medewerkers van de Gobierno de Aragón, de werkzaamheden uitgevoerd.

De GR11 is een wandelroute die van west naar oost door de Spaanse Pyreneeën loopt, het is één van de drukst bewandelde routes van Spanje.

Het overgrote deel van de werkzaamheden vond plaats op de etappes gelegen tussen Parzán (nabij Bielsa) en Refugio Góriz (PN Ordesa y Monte Perdido), dus in het westelijke deel van Aragón. Centraal hebben er wat werkzaamheden plaats gevonden rond de trajectvariant GR11.4 en GR11.5.
In het oostelijk deel van de regio, tegen de grens met Catalonië, waren er wegwijzers nodig om de dit jaar geopende Refugio Cap de Llauset in de route op te nemen en te bewegwijzeren. Vanuit de Vallei van Anglós is nu ook een aansluiting met de naar het zuiden lopende GR18 gerealiseerd.

Reactie schrijven

Commentaren: 0