Tella, Route van de Hermitages .

Tella ligt in de Escuaín-sector van het Ordesa National Park. De toegangsweg er naar toe is een spektakel dat niet geschikt is voor mensen met hoogtevrees.

 

Tella, de berengrot
Tella, De berengrot

 

In Tella begint de Route van de Hermitages van Tella. Een wandeling van 2,1 kilometer, niet moeilijk en mooi, vooral de omgeving en de vergezichten. Neem zeker je camera mee!!. 

Bekijk ook de Grot van de (prehistorishe) Beer. Deze is alleen met een gids te bezoeken. (Duur: 2 uur, het begint bij het museum. Met een gids ga je naar de grot.

 

Verder is/was Tella een van de plekken waar heksen met hun covens tijdens volle maan hun dansen en spreuken vieren.

Tegenwoordig herbergt het dorp ook een museum over heksen in het oude Casa de la Maestra, waar verschillende verhalen met betrekking tot de gebruikelijke aanwezigheid van heksen in de bevolking werden verzameld, en er is zelfs bewijs dat de Danza d'as Bruxas nog steeds in de stad wordt gedanst.

 

Route van de Hermitages van Tella.
Route van de Hermitages van Tella. Photo: Santi Bravo

De route

Zeer eenvoudige route waar je de drie hermitages kunt bezoeken en met prachtige uitzichten op de bergen. Tijdens de tour zijn er geen bomen, dus omdat er geen schaduw is, is het aan te raden om dit niet te doen op zeer warme dagen en om water mee te nemen. Wil je toch wandelen - ga dan vroeg weg en draag een hoed.

 

Het meest gecompliceerde deel van de route is om er met de auto te komen, aangezien de weg naar Tella erg bochtig en tweerichtingsverkeer is.

 

De route begint in de kerk van Tella en gaat via een pad omhoog naar het bosgebied totdat je de eerste hermitage bereikt, de Hermitage van San Juan y Pablo. Gelegen op een rotsachtige richel, de Puntón de las Brujas of Peña de San Juan. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de Escuaín-kloof, de Cínca-vallei en de grote rotsachtige massa van het Castillo Mayor, de plek waar de heksen hun Covens vieren.

 

Op de terugweg kun je stoppen om een foto te maken van de Dolmen de Tella, je vind het ongeveer 500 meter buiten het dorp Tella.

 

Overnachten kan je in La Posada de Silvan.

Reactie schrijven

Commentaren: 0