Reserva Natural Inagua

Dit beschermde gebied werd in 1987 uitgeroepen tot integraal natuurreservaat van Inagua. Dit reservaat is opgenomen in het gebied van het Nublo Rural Park en omvat de gemeenten Tejeda, Mogán en San Nicolás de Tolentino. De bergen, Inagua, Ojeda en Pajonales zijn de thuisbasis van een van de best bewaarde natuurlijke dennenbossen op Gran Canaria. Dit kenmerk, samen met het feit dat het de thuisbasis is van verschillende belangrijke ravijnbronnen, zoals de Mulato en de Mogán, betekent dat het een sleutelrol speelt bij grondwateraanvulling en bodembehoud. Verder is dit gebied van groot wetenschappelijk, geologisch en geomorfologisch belang en heeft het een spectaculair landschap.

 

Dit integrale natuurpark heeft een gemiddelde hoogte van 1.000 meter en sommige van de toppen, zoals Yescas, Alsándara of Lina, zijn hoger dan 1.400 meter. De hellingen en kliffen zijn de thuisbasis van een rijke biodiversiteit met endemische soorten van hoge wetenschappelijke waarde, zoals de creosootstruik of de zonneroos, soorten die exclusief zijn voor dit reservaat. Het is ook uitgeroepen tot een speciale beschermingszone voor vogels. Onder de flora en fauna van het reservaat zijn er verschillende endemische soorten. Voor sommige vogels, zoals de blauwe vink, zijn deze dennenbossen hun belangrijkste toevluchtsoord. Andere soorten zijn de specht en de blauwmees. De Canarische den is de meest voorkomende boomsoort en vormt bossen afgewisseld met soorten zoals wolfsmelk, rotsroos en bremstruiken.

 

Wandelen met een gids

Vertrek vanuit Las Palmas voor een rustige wandeltocht, van 6 uur, door Reserva Natural Inagua vol met adembenemende uitzichten. Geniet van het landschap vanaf 900 meter hoogte en wandel over de hellingen van de Gran Canaria-vulkaan.

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0