Groepswandelreis 8 Dagen, Valle del Aragón

Bergwandelervaring en goede conditie belangrijk voor deze reis!

Foto: Gerrit Kruis
Foto: Gerrit Kruis
Foto: Jaap Scholten
Foto: Jaap Scholten

Niet inbegrepen

 • heen en terugreis per trein (optioneel bij te boeken)
 • transfer van Pau naar Canfranc-Estacion v.v. (optioneel bij te boeken)
 • overige maaltijden
 • eventuele entrees en extra transfers
 • gebruik spa van het hotel (circa € 8,- per uur)
 • verzekeringen
 • eigen uitgaven

Wel inbegrepen

 • alle overnachtingen op tweepersoonskamers
 • alle diners
 • alle ontbijten
 • 6x lunch
 • transfers per trein, taxi en bus volgens programma vanaf treinstation Pau
 • diensten 1 SNP-reisleider


Vertrek datums 2024

13 juli, 27 juli en 17 augustus

Prijs

Zonder treinreis, naar en van Pau1.118,75 Euro p.p.

Met treinreis naar en van Pau,  1.568,75 Euro p.p.p.

 De prijzen zijn inclusief; reserveringskosten, SGR bijdrage € 5,00 per persoon, bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking en bijdrage Giving Back to Nature € 5,00 per boeking.  Reiscode: SNP100016.


 

Vanuit het bergdorp Canfranc, met het gelijknamige treinstation, wandel je 8 dagen door de rauwe bergwereld van de Spaanse Pyreneeën. Je wandelt met een groep door de weinig bezochte gletsjerdalen en langs kaarmeren van de Valle del Aragón, door een ruige bergwereld vol geologische fenomenen waar overal bijzondere bloemen staan. Ook voor vogelaars is deze reis zeker de moeite waard.

 


 

Canfranc is bekend om zijn treinstation met zijn minder mooie geschiedenis in de Franko-tijd. Het is een vreemd groot gebouw uit de jaren twintig dat zoveel toeristen trekt dat ze het langzaam weer aan het opknappen zijn.

 

Voor de wandelaars is Canfranc de verblijfplaats voor de wandelweek: vanuit dit bergdorp trekken we een week de spectaculaire bergwereld in van de Spaanse Pyreneeën.

 Accommodatie

 

Het hotel waar je in verblijft is bijzonder: Santa Cristina, twee kilometer buiten het dorp Canfranc-Estacion. Het hotel werd aan het einde van de negentiende eeuw gebouwd en gebruikt als tolhuis en woning voor de tolwacht. De naam Santa Cristina gaat verder terug in de tijd: dit komt van het oude elfde-eeuwse klooster van Santa Cristina van Somport dat vlakbij lag. In 1991 is het gebouw omgebouwd tot het prachtige hotel.

Foto: Jaap Scholten
Foto: Jaap Scholten


De stevige wandelingen gaan tot hoog de bergen in, door in de zomer met bloemen bezaaide gletsjerdalen. We gaan op zoek naar een ijsgrot, opgetrokken uit ijszuilen, onbereikbaar voor de zomerzon. We bekijken fossiele zee-egels die vastzitten in het kalksteen, terwijl gieren ons vanuit de lucht bekijken. We maken pittige dagtochten, zoals naar de Pico del Águila - de piek van de arend - op duizend meter boven de vallei. Ook bezoeken we het stadje Jaca, lager in het dal van de Aragón.

 

Tijdens dit wandelavontuur rust je iedere dag uit in een stijlvol en lekker comfortabel hotel: Santa Cristina. Gebouwd in de negentiende eeuw, werd de Santa Cristina eerst vroeger gebruikt als tolhuis en woning voor de tolwachter. De naam Santa Cristina komt van het klooster uit de elfde eeuw waar pelgrims overnachtten onderweg naar bedevaartsoord Santiago. De ruïnes van dit oude klooster liggen vlakbij het historische hotel.
Reactie schrijven

Commentaren: 0