De Ribagorza


DE RIBAGORZA

INFORMATIE ALGEMEEN

DE RIBAGORZA

INFORMATIE SPECIFIEK

De Ribagorza - Bereikbaarheid

Tunnel van Vielha

Bereikbaarheid met de auto:

 

- vanuit het noorden: A-64 afslag 17 en alsmaar Lerida/Lleida aanhouden. Door de tunnel van Vielha (foto). Na de plaats Vilaller (bij de benzinepomp) rechtsaf.

 

- vanuit het zuiden: vanuit Lerida de snelweg A-22 naar Huesca. Vlak voor Barbastro de afslag Graus en vervolgen naar Graus.

- vanuit het zuiden: vanuit Lerida de secundaire weg N-230 (Vielha) tot aan Benabarre.

 

- vanuit het westen: vanaf Huesca snelweg A-23 naar Barbastro. Daar de afslag Graus en vervolgen naar Graus.

- vanuit het westen: komende vanaf Ainsa, de N-260 (Eje Pirinaica)

 

- vanuit het oosten: vanaf La Pobla de Segur kiezen voor de route via El Pont de Suert of doorrijden naar Tremp en dan kiezen om via Puente de Montañana de streek binnen te komen.

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer:

 

- Trein. Het dichtstbijzijnde treinstation is Monzón. Vanaf die plaats moet men verder met de bus (lees verder). Bekijk de website van de RENFE voor tijden en prijzen naar Monzón.

 

- Autobus. Het best kan men via Barbastro reizen. Er gaat een snelbus direct vanuit trein en busstation Barcelona-Sants of vanuit Zaragoza en Huesca naar deze stad. Deze bus komt ook door Monzón. Vanuit Barbastro kunt u vervolgens komen in Graus en verder door tot aan Benasque (ook voor PN Posets Maladeta). Bekijk de website van Alosa/Avanzabus voor de tijden en de prijzen, ook voor de snelbussen naar Barbastro toe. (noot: men kan niet echt lang van tevoren trajecten bekijken en tickets boeken op deze website, max. ongeveer 8 weken van tevoren).

 

Er is een busdienst tussen Barbastro en Graus. Deze gaat op werkdagen 3x per dag, in de weekeinden en op feestdagen minder.

 

Er is een busdienst tussen Barbastro, via Graus door de vallei van de rivier de Ésera naar Benasque (ook voor PN Posets Maladeta deze bus nemen). 

 

Er is een busdienst tussen Graus en El Pont de Suert, Catalonië. Deze busdienst is wederom van de zelfde maatschappij, gaat door de vallei van de Isábena en rijdt slecht 1x per dag aan het einde van de middag.

 

Alle bovengenoemde busdiensten zijn van Alosa/Avanzabus.