De Sobrarbe


DE SOBRARBE

INFORMATIE ALGEMEEN

DE SOBRARBE

INFORMATIE SPECIFIEK

De Sobrarbe - Bereikbaarheid

Bereikbaarheid met de auto:

 

- vanuit het noorden: A-64 afslag bij Lannemezan en via de Bielsa tunnel. (noot: dit is een verouderde tunnel, waar met regelmaat (nachtelijke) afsluitingen zijn als gevolg van werkzaamheden. Alternatieven zijn dan de tunnel van Vielha of via Biescas (A-137) of de via de Somport en Jaca, N-330)

 

- vanuit het zuiden: vanuit Huesca of Lerida naar Barbastro en vervolgens de A-138 naar Ainsa.

 

- vanuit het westen en oosten: via de N-260 (Eje Pirenaico)

 

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer:

 

- Trein. Het dichtstbijzijnde treinstation is Sabiñanigo. Vanaf de stad Huesca gaat er beperkt een boemeltreintje naar deze plaats. Bekijk de website van de RENFE voor tijden en prijzen.

 

- Autobus. Er gaat een busdienst van Sabiñanigo naar Ainsa en die stopt in Biescas, Gavin, Yesero, Linás de Broto, Torla, Broto, Sarvisé, Fiscal en Boltaña. Vertrek Sabiñanigo alle werkdagen 11.00 uur (zaterdagen 09.15 uur en zondagen 11.00 uur). Vertrek Ainsa alle werkdagen 14.15 uur (zaterdagen 12.15 uur en zondagen 14.15 uur).

 

Het is beter om vanuit Barbastro reizen. Barbastro is veel eenvoudiger te bereiken dan Sabiñanigo, er gaat een snelbus direct vanuit trein en busstation Barcelona-Sants of vanuit Zaragoza en Huesca naar deze stad. Vanuit Barbastro kunt u vervolgens komen in Ainsa en Boltaña en dan verder door tot aan Torla. Bekijk de website van Alosa/Avanzabus voor de tijden en de prijzen, ook voor de snelbussen naar Barbastro toe. (noot: men kan niet echt lang van tevoren trajecten bekijken en tickets boeken op deze website, max. ongeveer 8 weken van tevoren).

 

Er is een busdienst tussen Barbastro en Boltaña met stops in Enate, El Grado, Mipanas, Abizanda, Escanilla, Ligüerre de Cinca - Samitier - Mediano - Coscojuela de Sobrarbe en Aínsa. Bekijk de website van Alosa voor tijden en prijzen.

 

Er is een busdienst tussen Ainsa door de Valle de Cinca naar Bielsa (voor in de Valle de Pineta). Vertrek Bielsa 06.00 uur, vertrek Ainsa 20.45 uur. De maanden juli en augustus alle dagen behalve zon-en feestdagen. De rest van het jaar uitsluitend maandag, woensdag en vrijdag.

 

Er is een busdienst tussen Ainsa en Gistaín in de Valle de Chistau. Vertrek Ainsa 20.45 uur en vertrek Gistaín 06.00 uur. Het gehele jaar door uitsluitend op maandag, woensdag en vrijdag.