Pallars Jussà & Sierra del Montsec


PALLARS JUSSÀ + MONTSEC

INFORMATIE ALGEMEEN

PALLARS JUSSÀ + MONTSEC

INFORMATIE SPECIFIEK

Pallars Jussà & Montsec - Bereikbaarheid

Bereikbaarheid met de auto:

 

- vanuit het noorden: in Frankrijk snelweg A-64 afslag 17 naar Spanje, via de Val d´Aran door de Vielha tunnel heen en direct na de plaats El Pont de Suert de N-260 naar La Pobla de Segur op.

 

- vanuit het zuiden, optie #1: vanaf Lerida wegnummer N-230 tot aan Benabarre, vervolgen tot aan Puente de Montañana. Daar de rivier oversteken, volg C-1311 Tremp.

 

- vanuit het zuiden, optie #2: vanaf Lerida de weg C-13 nemen en even voorbij Balaguer Tremp aanhouden.

 

- vanuit het westen: vanaf Barbastro naar Graus en door naar Benabarre. Doorrijden tot aan Puente de Montañana en daar de rivier oversteken, volg wegnummer C-1311 naar Tremp.

 

- vanuit het oosten, optie #1: vanaf La Seu d´Urgell via de N-260 naar Sort.

 

- vanuit het oosten, optie #2: vanaf de C-14 de L-511 naar Isona.

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer:

 

- Trein.

Het dichtstbijzijnde treinstation is Lleida/Lerida. Bekijk de website van de RENFE voor mogelijkheden, tijden en prijzen om in Lerida te komen. Vanaf Lerida kan men verder met de Catalaanse spoorwegen FGC via o.a. Àger en Tremp tot aan La Pobla de Segur. Voor een aantal stations geldt dat men het treinpersoneel dient te informeren als men daar wil uitstappen, anders rijd de trein er voorbij! Klik hier voor meer info over deze lijn.

Er gaat ook een Toeristentrein (Tren dels Lacs of La Garrafeta, soms een stoomtrein maar meestal een diesel) via de zelfde route. Dus via Àger en Tremp tot aan La Pobla de Segur. Deze trein rijdt van april tot eind oktober uitsluitend de zaterdagen. Klik hier voor meer info over deze trein.

 

- Autobus.

- Er gaat een busdienst vanuit Lleida via Tremp en La Pobla de Segur en via Sort verder de Pallars Sobira in naar Esterri Dâneu.


- Er gaat een busdienst van Barcelona Nord via Benavent, Isona en Tremp naar La Pobla de Segur.


Deze busroutes zijn van de maatschappij Alsa. Bekijk hier de website www.alsa.es (Engels) voor diensten, tijden, tarieven en voor het aankopen  van bustickets.