Parque Natural Sierra y Cañones de Guara + wijnstreek D.O. Somontano


PN SIERRA DE GUARA

WIJNSTREEK D.O. SOMONTANO

INFORMATIE ALGEMEEN

PN SIERRA DE GUARA

WIJNSTREEK D.O. SOMONTANO

INFORMATIE SPECIFIEK

PN Sierra de Guara + D.O. Somontano - Bereikbaarheid

Bereikbaarheid met de auto:

 

- vanuit het noorden: noord van het PN Sierra de Guara loopt de N-260. Vanaf deze weg kan men op de A-1604, de A-2205 en de A-138 komen die de regio in gaan.

 

- vanuit het zuiden: onder het gebied door loopt de nieuwe autosnelweg A-22. Deze verbindt Lerida via Barbastro met Huesca. Er zijn diverse afslagen voor de Somontano en PN Sierra de Guara.

 

- vanuit het oosten: wegnummer A-138 loopt langs de stuwmeren van El Grado en Mediano van Barbastro naar Ainsa. Vanaf deze weg zijn er  diverse mogelijkheden om het gebied binnen te gaan.

 

- vanuit het westen: wegnummer N-330 en een stukje snelweg E-7 lopen west langs het gebied, tussen de plaatsen Huesca en Sabiñanigo.

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer:

 

- Trein.

Met de trein is de streek vanaf twee kanten te benaderen. Er zijn treinstations in Huesca en in Monzón, van daar zal men verder moeten met een busdienst. Bekijk de website van de RENFE voor mogelijkheden, tijden en prijzen om in Monzón en/of Huesca te komen. 

 

- Autobus.

- Er gaan snelbussen direct vanuit trein en busstation Barcelona-Sants en vanuit Zaragoza en die gaan zowel naar Huesca als naar Barbastro. Komende vanuit Barcelona komt deze busdienst ook door Monzón en de bus naar Huesca komt door Barbastro. Bekijk de website van Alosa/Avanzabus voor de tijden en de prijzen. (noot: men kan niet echt lang van tevoren trajecten bekijken en tickets boeken op deze website, max. ongeveer 8 weken van tevoren).

 

- Er gaat een beperkte busdienst van Barbastro naar Alquézar , die ook een aantal stops in de D.O. Somontano maakt.

 

- Er gaat een busdienst van Barbastro naar Ainsa, langs de oostkant van de streek. Er zijn een flink aantal stops waar men kan op of afstappen.

 

- Er gaat een busdienst van Huesca naar Sabiñanigo met stops langs de westkant van het PN Sierra de Guara.


- Er gaat een busdienst van Barbastro naar Huesca. Wil men onderweg ergens op of uitstappen, neem dan niet de snelbus!

 

Alle bovengenoemde busdiensten zijn van Alosa/Avanzabus. Bekijk de website voor mogelijkheden, tijden, tarieven en het boeken van de tickets.