Parque Natural Sierra y Cañones de Guara + wijnstreek D.O. Somontano


PN SIERRA DE GUARA

WIJNSTREEK D.O. SOMONTANO

INFORMATIE ALGEMEEN

PN SIERRA DE GUARA

WIJNSTREEK D.O. SOMONTANO

INFORMATIE SPECIFIEK

PN Sierra de Guara + D.O. Somontano - Publieke diensten

Er zijn toeristenbureau´s geopend het gehele jaar in Barbastro en in Alquézar. Seizoensgebonden toeristenbureau´s met beperkte openingstijden bevinden zich in Colungo, Naval, Buera, Rodellar en El Grado.

 

Bekijk ook de website van Toerisme Somontano. (Nederlands)

Bekijk ook de website van Wijntoerisme Somontano (Spaans)

Bekijk ook de website van Toerisme Sierra de Guara (Engels)

Er zijn politieposten van de Guardia Civil in Barbastro (tel. 974310246), Naval (tel. 974300314) en Angüés (tel. 974260004) . Er is lokale politie in Barbastro. Het algemene alarmnummer in Spanje is 112.

Er zijn medische centra (centro de Salud) in Barbastro (tel. 974314433), en in Abiego (tel. 974317212). Het ziekenhuis is in Barbastro (tel. 974249000). 

Er zijn verschillende tandartsen in Barbastro.

Er zijn verschillende apotheken (farmacia) in Barbastro en er zijn apotheken in El Grado en in Abiego.

Er is een dierenarts in Barbastro (Calle Santiago, tel. 974315531)

PN Sierra y Cañones de Guara - aanwijzingen

ALGEMENE AANWIJZINGEN:

U bevindt zich in een natuurpark, en dat betekent dat:

 

- het niet toegestaan is om open vuur te maken, pas op met peukjes! - het niet toegestaan is om in het park te kamperen en te zwemmen. - het niet toegestaan is om bloemen en planten te plukken. - het niet toegestaan is om honden los te laten lopen. - u hekken en afsluitende touwen achter u weer dicht hoort te doen. - u geen rommel achter laat in het park - u de lokale regels van het park leest en deze ook respecteert.

ALGEMENE VEILIGHEIDSREGELS:

U bent in het (hoog)gebergte, let op de volgende aspecten:

 

 

- kijk altijd naar de weersverwachting, vraag er desnoods naar! - overschat uw fysieke vermogens niet! - zorg dat u altijd voldoende eten en drinken heeft. - zorg voor goed schoeisel en een goede uitrusting (kou, hitte, regen) - zorg dat u iets van een (route) planning heeft. - wijk nooit af van uw route en verlaat nooit de gebaande paden. - stel anderen in kennis waar u gaat wandelen. - draag altijd een opgeladen mobiele telefoon, het alarmnummer is 112.