Parque Natural Sierra y Cañones de Guara + wijnstreek D.O. Somontano


PN SIERRA DE GUARA

WIJNSTREEK D.O. SOMONTANO

INFORMATIE ALGEMEEN

PN SIERRA DE GUARA

WIJNSTREEK D.O. SOMONTANO

INFORMATIE SPECIFIEK

De zoutbaden van Naval

Salinar in Naval

De eerste bewoning in de streek stamt met zekerheid uit de Bronstijd en er word algemeen aangenomen dat het de Romeinen waren die begonnen zijn met het winnen van zout en mineralen op deze plek. De eerste geschriften van zouthandel in Naval dateren uit het jaar 1094 en in die geschriften wordt gesproken van de Salinar de Naval. Het was de tijd waarin de Moorse overheersing plaats maakte voor die van de katholieke kerk. Niet veel later namen lokale adelen en weer iets later de koning van Aragón de interesses en de enorme inkomsten van de toen nog erg belangrijke zouthandel over. Zout werd vroeger vooral gebruikt voor het conserveren van levensmiddelen en van vlees.

Zoutbaden van Naval

Water met een hoog gehalte aan zout is zeer relaxend en sterk helend. Zonder moeite kunt u aan het oppervlakte blijven drijven zoals in de Dode Zee. Het badencomplex telt in totaal vijf  verschillende (zwem)baden, drie ondiep voor alle leeftijden en twee met een maximale diepte van 2 meter. Er is voldoende schaduw.

 

Badzout en Kookzout

De zoutbaden treft u vlak voor het dorp Naval, komende vanuit El Grado aan weg nummer A-2210. Het kan niet missen.


Geopend alle dagen van 10.00 uur tot 20.00 uur, tussen 1 juni en 15 september.

Entree 1/6 - 14/7 = €6 p.p.

Entree 15/7 - 31/8 = €7 p.p.

Entree 1/9 - 15/9 = €6 p.p.

 

Er is een kleine snackbar waar u eten en drinken te koop is, en er zijn toiletten, douches en kleedkamers. Bovendien verkoopt men er plaatselijk gewonnen zout zowel voor in de keuken als voor gebruik in het bad. Ook is er verhuur van ligbedden en hangmatten.