Val d´Aran


VAL D´ARAN

INFORMATIE ALGEMEEN

VAL D´ARAN

INFORMATIE SPECIFIEK

Val d´Aran - Bereikbaarheid

Bereikbaarheid met de auto:

 

- vanuit het noorden: in Frankrijk vanaf snelweg A-64 afslag 17 naar Spanje. Langs de bovenloop van de Garonne rijdt men de streek binnen.

 

- vanuit het zuiden: vanaf Lerida wegnummer N-230. Door de tunnel van Vielha de vallei in.

 

- vanuit het oosten: vanaf Sort de C-13 naar Llavorsi, de C-13 vervolgen tot aan Valencia d´Àneu om vervolgens via de C-28 (via de Port de la Bonaigua, 2072 meter hoogte) de vallei binnen te komen. Een mooie rit!

 

- vanuit het westen: van het Franse Bagnères-de-Luchon via de D-618.

Bereikbaarheid met het openbaar vervoer:

 

- Trein.

Het dichtstbijzijnde Spaanse treinstation is Lleida/Lerida, op 165 km.

Bekijk de website van de RENFE voor mogelijkheden, tijden en prijzen om in Lerida te komen. Van daar zal men verder met de bus moeten.

De treinstations van het Franse Montrejeau en Luchon zijn weliswaar hemelsbreed veel dichterbij, maar het is onmogelijk om van daar verder naar de Val d´Aran te komen. Met dient dan een taxi te nemen.

 

- Autobus.

- Er gaat een busdienst vanuit Lleida via El Pont de Suert naar Vielha. Deze buslijn rijdt via de vallei van de Garonne door tot aan Bossòst.

 

- Er gaat een busdienst van Barcelona naar Vielha en Bossòst. Deze busdienst vertrekt afwisselend van Barcelona Nord, Barcelona vliegveld T1 of Barcelona vliegveld T2.

 

Deze busroutes zijn van de maatschappij Alsa. Bekijk hier de website www.alsa.es (Engels) voor diensten, tijden, tarieven en voor het aankopen  van bustickets.


- Autobus del Parc. Vanaf het derde weekeinde van juni tot aan eind september rijdt er een zogenaamde "autobus del parc". Deze "boemelbus" is mede bedoeld om bezoekers van PN Aigüestortes te bedienen. De bus maakt vanaf Pla de l´Ermita (net onder het skigebied Boi-Taull) een rondje met de klok mee om het park heen tot aan Sort. Andersom is dat ook het geval, dus vertrek vanuit Sort en tegen de klok in naar Pla de l´Ermita. Deze autobus rijdt dus over de C-28 door de Val d´Aran.

Vertrek Pla de l´Ermita 09.00 aankomst Sort 12.09 en vertrek Pla de l´Ermita 17.30 aankomst Sort 21.24 uur. Vertrek Sort 08.30 en aankomst Pla de l´Ermita 12.24 en vertrek Sort 17.30 aankomst 19.39 uur.
Klik hier voor de website.