Val d´Aran


VAL D´ARAN

INFORMATIE SPECIFIEK

Musèu dera Nhèu (Museum v.d.Sneeuw) Uniek in zijn soort!

Er zijn maar weinig museums in Europa die "sneeuw" als onderwerp hebben, maar het Musèu dera Nhèu (het Museum van de Sneeuw) in het piepkleine plaatsje Unha is er eentje. In dit museum leert u alles over sneeuw en wat daar mee te maken heeft. En dat is nog best onverwacht veel!

Museu dera Nheu
Sneeuwmuseum Unha

Bij binnenkomst, op de 1e etage leert men direct alles over het fenomeen "sneeuw". De structuur en samenstelling, de verschillende soorten sneeuw en fenomenen die er verband mee houden zoals het ontstaan van lawines en de samenstelling van gletsjers. Tevens ontdekt men hoe dieren zich aangepast hebben om in de sneeuw te kunnen leven.

Museu dera Nheu, Unha

Op een hoger gelegen etage ziet men hoe de mensen in de streek hebben leren omgaan met de sneeuw en het leven in koude omstandigheden. Weer een etage hoger treft men een uitstalling van diverse materialen. Met name het ontstaan en de evolutie van de hedendaagse ski krijgt veel aandacht. De bovenste etage van het gebouw wordt gebruikt om de historie van met name de Catalaanse skigebieden onder de aandacht te brengen. Het nabijgelegen Baqueira - Beret krijgt daarbij uiteraard heel veel aandacht.

 

Het Museum van de Sneeuw is gevestigd in de kleine plaats Unha, iets achter Salardú. Het adres is C/ Santa Eulalia 17-19. Tel. +34 973644030

Het museum is helaas uitsluitend gedurende de wintermaanden geopend maar is wel gratis te bezoeken. Op zondag en maandag is het gesloten maar de rest van de week is het geopend van 17.00 uur tot 20.00 uur.